Termékek és szolgáltatások

Álláslehetőség

Jelenleg nincs betöltendő állás.
Cégünk 24 éves lett!!!

Nyitvatartás:
h-p: 9 -12 13-17
szo: 9 -12

nyáron szombaton ZÁRVA!
levelezés ittKapcsolat

Par-Kom 94
8800 Nagykanizsa
Magyar u. 4-6
tel.: 06 93 536-733
mobil: 06 20 442-4163

Cikkek

Olcsó játékgép?...... Lehetséges?


(2018-10-30)

 

Igen, ez nagyon úgy hangzik mint egy újabb paradoxon, pedig nem az.

Régi kérésnek teszünk eleget, amikor reményeink szerint egy olcsó, bővíthető, de játékra simán alkalmas gépet építettünk. Itt az alacsony árat nem a nevenincs- vagy elfekvő régi alkatrészekkel kívántuk megoldani. A későbbi bővíthetőséget is elsődleges szempontnak tekintettük, hiszen márkás alkatrész lesz két év múlva is. A konfiguráció már bizonyított Photoshop felhasználóink között, szerintük kb. a legújabb i5 (8. széria) teljesítményét adja, de videóban fényévekkel jobb. Természetesen az AMD legújabb 2. szériás Ryzen családját vettük górcső alá, és válogattunk össze egy gépet. Mivel játékos szempontok szerint kívántunk tesztelni, Gergely kolléga (aki pár ezer órát ült Kacsintás már komoly játékgépek előtt) fogja szubjektíven lefolytatni tesztünket. (Boss)

Célunk tehát, egy mai gamer gép árának negyedéből építeni és tesztelni egy konfigurációt.

Gergely

Előre tartottam ettől a teszttől, integrált videochippel lövöldözős játékot játszatni? Ez rossz viccnek hangzik elsőre, hiszen ezeknél nagyon fontos a frame/sec. mivel ha ez alacsony, diavetítéssé változik a játék, ami fogalmazzunk úgy, eléggé megnehezíti a pontos lövések leadását, tönkretéve a játékélményt. Az emberi szem a 24 fps-t már folyamatosnak látja, ezért egy belépőszintű játékgépnél ezt tekintettem abszolút minimumnak. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ez 60 fps felett az igazi, de a 30 feletti érték már egészen jó élményt nyújt.

Lássuk a medvét! Mit is rakjuk össze, milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

 • Legyen olcsó, 100-200 között, de minél közelebb a 100-hoz
 • könnyen bővíthető, akár évek múlva is
 • a manapság népszerű ingyenes játékok gond nélkül fussanak
 • az alacsony ár, ne jelentsen noname alkatrészeket (pl. gagyi táp)

Lássuk mit is raktunk össze:

 • Alaplap:               MSI B450 Gaming Plus
 • CPU:                     AMD Ryzen5 2400G
 • Grafikus chip:   AMD RX Vega 11 (integrált)
 • RAM:                    8GB Kingston HyperX DDR4- 3000
 • SSD:                      240GB ADATA  XPG Gammix S11 M.2 PCIe
 • Táp:                      FSP Hyper M 500W (moduláris)

 

 

 

 

 

 

 

 

Fontos, hogy az SSD nagyon nem mindegy milyen! Az újabb M.2 MVME eszközöket sajnos nem minden alaplap, (főként az AMD új lapjai) kezeli megfelelően, ami jelentős lassulásban nyilvánul meg. Ez akár azt is jelentheti a gyakorlatban, hogy egy sima SSD sebességére esik vissza, ami nem egy ideális állapot. Ez chipset típusonként, BIOS és alaplap verziónként változó, figyelni kell rá!

A játékok kiválasztásánál a következőket tartottam szem előtt: Nagy játékos bázissal rendelkezzen, lehetőleg népszerű (ha lehet) ingyenes legyen, vagyis ne kerülj többe, mint a gép.

Fenti szempontok szerint ezekre esett a választás az alábbi grafikai beállításokkal:

 • Liege of Legends 1920x1080 high grafikai beállítással.
 • Warframe 1920x1080 medium grafikán,
 • World of Tanks 1920x1080 medium HD Textures beállítással.

 

Noha nem egy GTX 1080Ti eredményeit hozta a teszteken, de integrált videochipként figyelemre méltó eredményeket ért el. De a pontszámmal nem sokra megyünk gameléskor úgyhogy teszteljük le mit is szól a Ryzen 5 2400G + RX VEGA 11 a most népszerű, trendi játékokhoz.

  

 

 

 

 

 

 

 

Kellemesen csalódtam. Mindegyik játék akadás mentesen futott. Játék közben az FPS 32-39 között mozgott, az átlag pedig 34 FPS, de van játék ahol közel 90-es volt az átlag. A több órányi játék során, egyszer tapasztaltam zavaró fps drop-ot, (WOT-ban amikor fél erdőn átnéztem). Az effektek, tükröződések pont ahogy kell, simán megfeleltek a kritériumoknak. A processzor tényleg egy mai 8.gen. i5 teljesítményének érezhető, a boot és a lemezműveletek a szélsebes SSD miatt villám sebesek. Melegedés, zaj? felejtős! Gyakorlatilag nincs, egy átlagos notebook zajosabb, ahogy a képen látszik is, 1.000 rpm alatt maradt a ventilátor fordulat. Természetesen a táp és a ház is csendes.

   

 

 

 

 

 

 

 

Konklúzió: Ezért a pénzért játékra jelenleg nincs jobb választás, ha az alacsony ár, a későbbi bővíthetőség a cél, mivel ebben az árfekvésben ez a konfiguráció páratlanul jó lehetőségeket tartogat. (pl.egy jó VGA 2 év múlva) Esetleg több RAM, (mondjuk 2*8GB összesen) még jót tenne, mert a grafika is a rendszer memóriát eszi (2GB).


Egy jobb telefon áráért biztonság?


(2015-07-28)

ZT

Sajnos a statisztikák és nem utolsósorban ügyfeleink tapasztalata szerint, ingatlanainkat egyre több betörés, rongálás és egyéb nemkívánatos dolog éri. A régen jól bevált riasztók mára sokat veszítettek hatásosságukból, mert az igazság az, hogy manapság egy sziréna hangjára szinte senki sem figyel fel. Napjainkban már az elkövetők is sokkal elszántabbak, sok esetben már akkor is betörnek, ha a háziak otthon vannak.

De mit lehet tenni? A harapós kutya már a múlté! Az maximum a postást tudja sakkban tartani.
Igazából egy jobb mobiltelefon vagy TV áráért beszereltethetünk egy kültéri kamerarendszert, amit bárhonnan elérhetünk az interneten keresztül. Könnyen beprogramozható arra is, hogy egy e-mailt kapjunk mozgás esetén, és így például a mobiltelefonunkon megnézhetjük, hogy éppen a gázórát jöttek leolvasni, vagy valakinek a javainkra fáj a foga.

A korszerű kamerák esetén még éjjel is könnyen felismerhető az elkövető, leolvasható a rendszám, minden esemény rögzítésre kerül, ami bizonyíték! Egyébként a rutinos elkövetők már messziről kiszúrják a kamerákat és nagyívben elkerülik ezeket az ingatlanokat, nem véletlenül!

Sokan hamarosan nyaralni indulnak és bizony szívesen rápillantanának otthonukra, hogy minden rendben van-e, a szomszéd adott-e inni a kutyának, nem folyik-e a kerti csap, vagy az idős szülő nem felejtette-e netán nyitva az ablakot?

Felméréseink alapján, a magánszemélyek a kamerarendszereket drága céges mulatságnak hiszik, és nem is gondolnak arra, hogy a számítástechnikához hasonlóan már ez is bárki számára megfizethető. Legtöbben évente cserélik okostelefonjukat, de csak azután költenek ingatlanuk védelmére, ha már megtörtént a baj. Ön ne legyen közöttük!

Kérjen ajánlatot MOST!


Karácsonyra táblagépet?


(2014-12-07)

Az ünnepek közeledtével sokan műszaki eszközöket szeretnének vásárolni ajándéknak, netán maguknak. Valószínűleg ezek közül idén is sok mobil kommunikációs és IT eszköz lesz. A tálagépek sohasem látott népszerűségnek örvendnek, s ezt a trendet a gyártók egyre kedvezőbb árai csak egyre erősítik. A választék óriási, de mit tegyen az, aki jól szeretne dönteni?

Néhány megszívlelendő tanács, olcsó készülék vásárlása előtt!

 • Kerüljük a nevenincs gyártók 10 – 20 .000 Ft-os termékeit, inkább 40.000Ft körül válasszunk
 • Keressük inkább a nagy cégek régebbi, vagy olcsóbb modelljeit, a kifutó termék akciókat
 • Legyen inkább kisebb méret, de erősebb hardver, tok védőfólia jár-e hozzá?
 • Tájékozódjunk a garancia módjáról, a szervizbe juttatás költségéről
 • Minimum: 2 magos CPU, 1GB RAM, 16GB tárhely, SD kártyahely, micro USB-s töltő
 • Komolyabb modelleknél a kijelző minimum IPS legyen, minél nagyobb felbontással

Operációs rendszer szerint:

 • Android- rengeteg app, kézre álló kezelő felület, ez a leg népszerűbb platform
 • Windows 8- teljes kompatibilitás az asztali gépekkel, notebookokkal
 • I-OS –megbízhatóság, egyedi design, presztízs. Prémium kategória, újan drága!

Tipikus tévhit:

„Csak játszani kell a gyereknek, nem kell komoly”

Rossz hírünk van, a játékra a leg alapabb gép éppen nem alkalmas, arra erősebb hardver kell!

Ha nem akarjuk, hogy az olcsónak tűnő vétel végül is kidobott pénz legyen, fogadjuk meg a fentieket. Ha viszont nem érezzük magunkat ezek alapján még döntésképesnek, keressünk fel egy (valóban) szaküzletet, mivel a multik kereskedőket alkalmaznak, nem szakmabelieket.

                                                                                                        sign.:PAR-KOM


Az XP Halála


(2014-01-23)

Az XP korszak vége

Az óra ketyeg, a Microsoft kitűzte a régi jól bevált operációsrendszer végének időpontját.  2014 április 08-án végleg leállnak a szerverek, nem lesz több frissítés, támogatás. Ez talán első hallásra nem tűnik nagy bajnak, pedig sokkal komolyabb a probléma, mint gondolná! A hackerek már jó ideje / 2008 óta / erre várnak, gyűjtik a még be nem jelentett biztonsági réseket, és készítik a védtelenné vált gépek elleni csapdákat, adatlopókat és hasonló nyalánkságokat. A csapda abban van, hogy nem fog egy villogó felirat megjeleni az elavult gépek kijelzőjén, hogy „Ennyi volt, kérem váltson korszerűbbre”. Sajnos még a fizetős vírusirtót használók sem lesznek biztonságban a támadóktól. Javítások nélkül csak idő kérdése, és a régi gép felett már egy hacker rendelkezik, az adatait megszerzik, rosszabb esetben blokkolják is. Sajnos ez éppúgy igaz az Office 2003-as verzióra is.

 

Ha a gép nem egy „informatikai őskövület”, egy modernebb operációsrendszer megoldást jelenthet. Természetesen itt minden esetben meg kell nézni, egyáltalán alkalmas-e modernebb Windows futtatására, ami egy 4-5 éves gép esetén némi bővítés után általában megoldható. Ez nagyjából egy duplamagos processzort, 2 GB memóriát jelent minimálisan. Itt is a több jobb elv érvényesül. Még kapható a Windows7 is, de már ez is kifutóban van, hamarosan csak a 8.1 verzió lesz. Költségét tekintve körülbelül minimum 30.000 Ft-os költséget jelent gépenként. A régi gépek tulajdonosainak ez az út sajnos nem járható. Nekik a gépcserét, esetleg egy ingyenes Linux verziót javaslunk, mivel az a gyengébb gépeken is elfogadható sebességgel működik, s mivel minden ugyanúgy elérhető egy átlag felhasználó számára, mint a régi jó öreg XP alatt. Sőt! Igazából sokkal több is, csak másképp. Tapasztalataink szerint a Win.8-ra való átállás, legalább akkora stressz, mint a Linux. Valójában az okostelefonokat, tableteket használók Androidja is egyfajta Linux, tehát tudtuk nélkül már jó ideje sokan ezt használják. Számos verzió létezik belőle, vannak nagyon korszerű, látványos grafikájú, az Apple rendszerére emlékeztetők is.

Mindenesetre egy próbát megér! Kérjen tanácsot, s ne feledje az idő halad!

 

www.par-kom94.hu


20 évesek lettünk!


(2014-01-19)

Cégünk 20 éves lett!

Sokunk számára fontos dátum volt, mikor hivatalosan is nagykorúvá váltunk. Ez egy cég életében sincs másként, s immáron felnőtté válva felvesszük a kesztyűt, s ebben a kedvezőtlen gazdasági környezetben továbbra is kitartunk, igyekszünk akár növekedni is. Köszönjük partnereinknek, vásárlóinknak a sok év alatt belénk vetett bizalmat, igyekszünk erre továbbra is rászolgálni. Próbálunk tovább javítani szolgáltatásainkon, bővíteni termékválasztékunkat, s igyekszünk továbbra is megtartani üzletünk személyes légkörét.

Kérjük, a jövőben is forduljanak hozzánk bizalommal!

szl Szabó László ügyvezető


Itt a nyár, a meleg és a villámlás időszaka


(2011-06-05)

Itt a nyár, a meleg és a villámlás időszaka. Tudunk-e tenni valamit számítógépünk védelme érdekében? Természetesen igen!  Ráadásul sokkal egyszerűbben, mint azt sokan gondolnák! 

Kezdjük talán a meleggel, hiszen ezt mindenki várta már. A diákok, szülők, pedagógusok számára megkezdődik hamarosan a vakáció, így az otthoni számítógépek kihasználtsága ugrásszerűen megnő. De a meleg miatt egy apróságnak tűnő dologról ne feledkezzünk meg! Drága gépeink működésük során komoly hűtést igényelnek, s eközben szorgalmasan gyűjtik magukba a port, és egyéb apró lebegő „szöszmöszöket”. Sajnos ez egy idő után jelentősen rontja a hűtés hatásfokát, s ez különösen érzékenyen érinti a laptop tulajdonosok körét. Ennek legfeltűnőbb jele, hogy nagyon hangos a máskor szinte hangtalan ventilátor, s a kifújt levegő is szokatlanul forró! Ha rendelkezünk megfelelő szakértelemmel, haladéktalanul szereljük szét, és tisztítsuk ki gépünket. Ha nem, célszerű mielőbb beszállítani szervizünkbe egy alapos tisztításra, a károsodás megelőzése érdekében. Szervizünk a garanciális gépeket is vállalja, így az nem vész el a házilagos megbontás miatt.

A villámlás már sajnos egészen más eset! Sajnos nem csak akkor okoz komoly meghibásodást, amikor úgymond közvetlenül a gépbe csap bele! Ez a legritkább eset. Sokkal nagyobb az úgynevezett „másodlagos hatás” miatti, sokszor már nem is javítható hiba. Nem is kell látnunk, hallanunk a villámot, mert az igen nagy távolságot meg tud tenni például az áramszolgáltató hálózatán keresztül. Persze mire elmegy az áram, drága berendezéseink már rég tönkrementek.

De mit tegyünk ez ellen? Igazából 100 %-os védelem nem nagyon létezik. De tehetünk saját érdekünkben több dolgot is! Először is zivataros időben ne csak kikapcsoljuk, hanem húzzuk is ki eszközeinket a konnektorból, és az internet kapcsolatból is! Ez különösen fontos vidéki, légvezetékes hálózatoknál, mert azok fokozottan ki vannak téve a villámlás hatásainak! Így van ez a hétvégi házainknál, s bizony egy tengerparti apartmanban is! Ha ez nem megoldható, néhány ezer forintért beszerezhetők a túlfeszültség védelemmel ellátott hosszabbítók, vagy ha ennél komolyabb védelmet szeretnénk, a drágább szünetmentes áramforrások is. Havi Bestbyte újságunkban is számos eszközt kínálunk jelenős árengedménnyel, hogy ezt a törekvést támogassuk.

S, hogy egy kicsit a biztosítók szekerét is toljuk, célszerű lakásbiztosításunk megkötésénél a villám okozta károkat is beikszeltetni, mert nyugalmunk így teljes.

Reméljük, megfogadják tanácsainkat, s a nyaralás így felhőtlen lesz!


Itt a ballagás a nyakunkon.


(2011-04-10)

Ez a sok család életében oly jelentős esemény, a diákok számára egy nagy fordulópontot jelent. Kiszakadnak a szokásos kötelékből, s elkezdik önálló életüket, a szülők reményei szerint mondjuk egy jó egyetemen. A mai követelmények egy felsőoktatási intézményben szükségessé teszik a megfelelő számítástechnikai eszköz meglétét. De mit fog tudni akár öt évig is használni egy diák? Bizony ezen a területen ez nem könnyű kérdés! Az asztali gépek alkatrészei könnyen cserélhetők, könnyű naprakészen tartani őket. A notebook bővítése sokkal körülményesebb, de cserébe mobilitást, szélesebbkörű szolgáltatásokat, és nem utolsósorban kiváló ár-érték arányt kapunk. A netbook képviseli a mobilitás felsőfokát ezen a platformon. A kisebb kijelző nem zavaró, mert viszonylagosan nagy felbontású és kontrasztú, és ne felejtsük el, diákjaink még jól látnak! Mindössze az optikai meghajtóról kell lemondanunk, ez egyszerűen nem fér bele. Egy kilogramm körüli tömeg, és akár nyolc órás működés jellemzi őket, és nem utolsó sorban minden modell tartalmazza a legális operációs rendszert, ami a legtöbb esetben a WIN7 egy speciális változata.

Sajnos nincs minden diákra igaz szabály, az adott esetet meg kell vizsgálni. Ebben célszerű szakember segítségét kérni, és szaküzletben vásárolni. Mi erre állandó akciókkal készülünk, igyekszünk a választást megkönnyíteni.

A tendencia egyértelműen a notebook felé mutat, de még így is nagyon nagy a választék.

Ha nem érzi magát szakembernek, forduljon kollégáinkhoz, mi szívesen segítünk!

Várjuk üzletünkben!


Tavasz a nagytakarítás időszaka


(2011-03-18)

Végre napot is látunk az égen, reményeink szerint vége a hideg téli időnek.

A háziasszonyok hamarosan megkezdik a tavaszi nagytakarítást. De csak a kanapét kell leporolni?

Számítógépeink működésük során rengeteg levegőt áramoltatnak magukon keresztül saját hűtésük érdekében. Sajnos a lakások, irodák sem pormentesek, így ebből bőven jut a gépek belsejébe is. Ez jelentősen rontja a hűtést, ami akár komoly meghibásodásokhoz is vezethet. Ezzel a hibával sajnos sokszor szembesülünk szervizünkben, ez esetenként több tízezer forintos kárt is okoz. Ami nagyobb baj, hogy emiatt személyes adataink elvesztését is kockáztatjuk, s sokszor ez a nagyobb katasztrófa. De miképp lehet elkerülni ezt a kellemetlenséget?

Ki kell terjesztenünk a nagytakarítást számítógépeinkre is! Természetesen nem mindenki rendelkezik a megfelelő eszközökkel mondjuk egy notebook hűtésének szétszereléséhez, ezért döntöttünk úgy, hogy nagytakarítási akciót hirdetünk. Ennek keretében a szervizünkbe szállított gépeket kitisztítjuk, s a teljesség érdekében elvégezzük a szoftveres „szemét” eltávolítását is, amitől sok esetben újra egy csomó szabad helyet, valamint egy kis sebességtöbbletet is nyerünk. Nem is beszélve a jelentős zajcsökkenésről, mert a hűtőrendszernek nem kell maximális fordulatszámmal működnie.

Ön se várja meg a nyári meleget, hozza be szervizünkbe tavaszi akciónk keretében gépét.


Örököltem egy PC-t az unokámtól


(2011-02-27)

A számítógépek fejlődése sokkal gyorsabb más műszaki eszközöknél, ezért az aktív felhasználók viszonylag hamar a csere mellett döntenek. Ez leginkább a játékokat kedvelők táborára igaz, mert itt szinte soha sincsen teljesen „megfelelő” gép. De mi lesz a régi géppel? Ekkor lép életbe a fordított evolúció, és a szülő netán nagyszülő örököl az unokától.

Sokan kérdezik, hogy az így kapott PC alkalmas-e még a használatra? Az esetek zömében különösebb változtatás nélkül is az. Ezt egyértelműen szakszervizünkben egy vizsgálattal meg tudjuk állapítani, s ha szükséges, javaslatot teszünk a gép bővítésére, átalakítására is. Ugyanakkor fontos dolog, ha egy új felhasználó kezébe kerül a gép, az internetes előzmények, a gépen maradt személyes adatok, esetleges levelek, címek s minden az előző felhasználóra jellemző információt eltüntessünk. Ezzel sok esetleges kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat. Ugyanakkor egy teljesen más felhasználási mód várható egy nagyszülő részéről, s ennek megfelelően kell átalakítani a szoftveres környezetet. A nagyszülők általában nem tartoznak a számítástechnikai guruk táborába –tisztelet a kivételnek!- ezért számukra az egyszerű kezelhetőség, és az automatikus védelmi programok megléte szinte kötelező. Sokan azért döntenek ebben a korban az internetezés mellett, mert esetleg az unoka elment külföldre dolgozni, s így legalább tudják tartani távolról is a kapcsolatot. Másokat talán a kíváncsiság, régi ismerősök felkutatása, netán egy betegségre a gyógyír keresése motivál, bármi is legyen az ok, ezt egy jól működő számítógéppel tehetik csak meg.

Ha ön is hasonló helyzetben van, szervizünk készséggel elvégzi a gép átvizsgálását, s az egyedi igény szerinti átalakítását. Ne dobja ki az unoka által már nem használt gépet, várjuk üzletünkben!


Ne csak az influenza vírusok ellen védekezzünk!


(2011-02-12)

Az időjárás manapság kedvez az influenzának, de csak ezekre a vírusokra kell figyelnünk általában?

Vannak sajnos még alattomos kártevők, amik az ön számítógépét támadják meg. Sokan ezt a fenyegetést semmibe veszik egészen addig, mígnem a pótolhatatlan családi fotók netán céges adatok vesznek el, vagy rosszabb esetben a bankszámla adatok kerülnek illetéktelenek kezébe. Nincs, netán egy lejárt ingyenes szoftver van csak a gépükön, ami gyakorlatilag semmit sem ér, mindössze hamis biztonságérzetet ad. Mert bizony ezeket a kórokozókat rosszindulatú,- de legtöbb esetben bűnöző elemek írták, s egyre rafináltabb trükköket eszelnek ki céljaik elérésére, és sajnos gyakorlatilag ma ott tartunk, hogy minden második számítógép fertőzött.  S bizony a vírusok terjesztésében mi magunk éppúgy felelősök vagyunk! A leglátogatottabb közösségi oldalakon egymásnak küldött „segítsünk…” stb. körlevelekkel, egymásnak tömegével küldött fotókkal, s bizony az illegálisan letöltött, megosztott tartalmakkal tömegével terjesztjük őket. Sajnos a nyelvtudás hézagossága miatt a mindenre OK-t kattintók tábora is széles, ők bizony gyakran vendégei szervizünknek, „már megint rossz a gép, pedig most csináltattuk” panasszal.

De mit lehet tenni? Hogyan kell védekezni?

Természetesen van gyógyír erre a veszélyforrásra is! A dolog nem egyetlen részből, hanem több alkotóelemből áll.

 • Ne használjunk illegális operációs rendszert, mert azon kívül, hogy bűncselekmény, a biztonsági frissítéseket sem vehetjük igénybe!
 • Használjunk megfelelő vírusirtó szoftvert!
 • Rendszeresen futtassuk is a víruskeresőt, mert a meglapuló kártevőt a rendszer másképpen nem észleli!
 • Gondoljuk át internetes tevékenységünket, ne kattintsunk mindenre meggondolatlanul!
 • Kerüljük az illegális oldalak használatát!
 • Soha ne adjunk ki személyes adatokat, különösen a bankszámlánkét! A bankok, soha nem kérik adatainkat e-mailban, vagy kattintson ide ….stb.  módon!
 • Felejtsük el a „Küldd el minden ismerősödnek …..” kezdetű leveleket, azonnal töröljük ki, mert a segítség amit a jóhiszeműségünkre apellálva kérnek, kizárólag a bűnözőt ajándékozzuk meg barátaink adataival!
 • Furcsa magyarsággal írt „Ön nyerni pénz sok…. vagy Szegény afrikai lenni lány örökölés lenni nagy összeg….” leveleknek sohase dőljünk be, gondolkodás nélkül töröljük!
 • Adatainkat más adathordozóra rendszeresen mentsük ki, erre jó megoldás pl. a DVD!

 

Sajnos, akik fentieket nem veszik figyelembe, ki vannak téve az interneten terjedő veszélyeknek. Ez ugyan általában nem a számítógép fizikai tönkremenetelét okozza, hanem az adatok törlődését, netán illetéktelenek kezébe kerülését, de ezek mindenképpen megelőzendők. Jó megoldás a manapság méltán népszerű Windows7 megvásárlása, amihez a legális licenc mellé annak árát jócskán meghaladó vírusirtó és egyéb szoftverekhez is a továbbiakban ingyen juthatunk! Vagy ha régebbi a gépünk, akkor egy jó minőségű, az internetes tevékenységünk közben kitűnően őrködő vírusirtó beszerzése a célszerű.

Ha tanácsra, segítségre van szüksége, keressen minket üzletünkben, nézze meg az aktuális akcióinkat!

De ha már megtörtént a baj, természetesen akkor is szívesen segítünk.


Nyomtassunk, de mivel?


(2011-01-30)

Előző cikkünkben kellékanyagokkal foglalkoztunk, s megkerestük vevőink részére a legolcsóbb megoldást. 

Most azok számára szeretnénk tanácsot adni, akik nyomtató csere vagy új vásárlása előtt állnak.

Színes vagy fekete – fehér, tintás vagy lézer, csak nyomtó, netán multifunkciós készülék?

Elég nagy a választék! Próbáljunk rendet tenni előbb. A legelső az, hogy tisztázzuk kinek konkrétan mire van szüksége. Ha nagyon ritkán nyomtatunk és nincs szükségünk a színekre, a lézernyomtató a jobb megoldás, mert nem szárad be a tinta, és a lapköltség is sokkal alacsonyabb. Ma nincs jelentős árkülönbség a különböző gyártók termékei között sem, viszont a későbbi üzemeltetési költségek bizony jelentősen eltérnek. A többfunkciós eszközök, ma már nem kerülnek sokkal többe, így a piac  is egyértelműen ebbe az irányba mozdult el, hiszen praktikusabb a használatuk.

Ha szeretnénk színesben is dolgozni, akkor nagyon oda kell figyelnünk, mert még azonos gyártók különböző modelljei közt is vannak igen kedvező, de nagyon rossz vételek is. És ismét visszatértünk a nyomtatási lapköltség kérdésére. Soha, ne csak az eszközbeszerzési árat nézzük, mert a teljes nyomtató élettartama alatt ez lesz a legkevesebb. Könnyen előfordulhat, hogy egy látszólag nagyon olcsó multifunkciós nyomtató, már az első patroncserénél drágábbnak bizonyul a néhány ezer Forinttal magasabb árúnál, s  ez a különbség csak tovább növekszik a használat során. Ugyanakkor az olcsóbb modellek szolgáltatásai is alacsonyabb szintűek, nem is beszélve a megbízhatóságukról. Sajnos általános szabály: „olcsó nyomtató, drága lapköltség”

Ha önnek a megfelelő modell kiválasztásához segítségre van szüksége, hívjon minket vagy keresse fel üzletünket! Kalkuláljuk ki az ön számára legkedvezőbb megoldást!


Január a spórolás időszaka


(2011-01-20)

Ön is szeretné nyomtatási költségeinek akár 70%-át megtakarítani? 

Sokan nem is gondolnák, mennyit költenek dokumentumaik kinyomtatására éves szinten!

Mert nyomtatni, bizony muszáj!  Mindegy, hogy színes vagy fekete-fehér, tintás vagy lézer, a kellékanyagok elég sokba kerülnek. Ezek a költségek egy cég esetében az árbevételek átlagosan  3%-át jelentik, ami talán nem tűnik soknak, de számoljunk csak! Egy kicsinek mondható, 100 millós cég esetén ez évi 3 milliót jelent. Ha ennek 60-70 %-a megtakarítható, az évi 2 millió megtakarítást jelent, amitől lehet, hogy pont nyereséges lesz a vállalkozás. Mi a módja ennek?

Nem mindegy, hogy milyen kellékeket használunk!

Cégünk a legtöbb nyomtatóhoz kínál valamilyen költséghatékony megoldást. Részben alternatív gyártók tesztelt termékeit, amik minőségben semmiben nem maradnak el az eredetitől, de az igazi megtakarítást azon szerencsés nyomtató tulajdonosok számára tudjuk biztosítani,  melynek kazettái felújíthatók illetve utántölthetők. Nagyon jó az arány a régebbi HP, Samsung nyomatók esetében, de számos egyéb típus jól és olcsón tölthető. A felújításnál a gyári, kiürült kazetták összes kopó alkatrészei kicserélésre kerülnek, a gyártás  szigorú technológiai fegyelem mellett zajlik. Minden darab tesztelésen esik át, az esetlegesen meghibásodottat, díjtalanul cseréljük. Folyamatos akcióinkkal igyekszünk minden magán és céges vásárlónknak kedvezni, hogy a spórolás tényleg sikerüljön!

Fáradjon be üzletünkbe, hogy kedvező ajánlatot adhassunk önnek!

Semmiképpen se dobják ki elhasznált festékkazettáikat, hozzák be üzletünkbe! Azon kívül, hogy környezetszennyezők, pedig felújíthatók, tölthetők lennének, és ráadásul pénzt is érnek!